Veel gestelde vragen

Waarom een bungalow kopen?
Enerzijds zijn er kopers die een bungalow puur willen voor eigen genot. Heerlijk eruit zijn, genieten in de Ardennen van haar schoonheid en daarnaast gebruik maken van de vele faciliteiten op het park. Veel wordt er voor de eigenaren geregeld via het park. Anderzijds zijn er vele eigenaren die kiezen voor een combinatie van eigen gebruik en verhuur aan gasten. Zorgt u er als eigenaar voor dat de bungalow er goed, correct en netjes uitziet, dan is een nettorendement van meer dan 8% zeker haalbaar.

Zijn de vraagprijzen vaste prijzen? 
Nee, het zijn vraagprijzen. Dit betekent dat u zelf een bod kan uitbrengen op het betreffende lidmaatschap / chalet / bungalow. Hierna brengen wij dit bod over aan de verkoper.

Hoe werkt de verhuur?
U kunt uw bungalow verhuren via het park, zelf of een combinatie van beiden. U bent hier geheel vrij in. Via een onlinesysteem (webapplicatie) van het park is dit te in te zien en te regelen. U kunt zelf verhuren via bijvoorbeeld airbnb, booking.com, etc.  Uiteraard kunt u ook zelf een website maken voor uw bungalow / chalet.

Als ik zelf verhuur hoe worden de gasten dan ontvangen? 
Ook als u zelf verhuurd, kunnen uw gasten zich aanmelden bij en via de receptie, deze handelen het bezoek en vertrek af van uw gasten.

Als ik zelf verhuur en er is een storing, moet ik dan komen en dit zelf oplossen?  
Nee. Op het park is er dagelijks een technische dienst (24/7 bij calamiteiten). Indien er een storing is tijdens een bezoek van uw gasten, dan helpen zij uw gasten. Indien hieraan kosten verbonden zijn dan wordt dit met u verrekend.

Zijn er regels waar ik mij als eigenaar aan dien te houden?
Zeker. Als deze er niet zouden zijn zou het een chaos kunnen worden. Het park heeft vele gasten die een bungalow huren en ook voor hen wil het park dat alles netjes en correct verloopt en dat er een hoge klanttevredenheid gescoord blijft worden. De betreffende documenten ontvang je in een informatiepakket.

Hoe vindt het dagelijks beheer plaats op het park?
Op het park is een receptie, een 24/7 technische dienst, administratie en het dagelijks management. Zij regelen vele zaken voor de 237 bungalows en de alle gasten op het park. Voor eigenaren is er een apart e-mailadres voor communicatie. De Parkmanager legt verantwoording af aan het bestuur, welke op haar beurt dit doet aan de commissarissen. Het bestuur en het commissariaat bestaat uit eigenaren van bungalows.

Waarom staan er bungalows te koop?
Gemiddeld heeft iemand een bungalow 8 jaar in zijn of haar bezit. Bijvoorbeeld iemand koopt met jonge kinderen, maar zodra de kinderen een jaar of 16 zijn, wordt de bungalow verkocht. Er zijn natuurlijk ook eigenaren die een bungalow al meer dan 20 jaar bezitten, omdat het ook een bron van inkomen kan zijn of dat zij er zelf vaak zijn. Er staan dus altijd wel bungalows te koop.

Zijn er verschillende typen bungalows?
Ja, er zijn twee soorten bungalows. De 4 persoons en de 5 persoons bungalows. De 5 persoons bungalows zijn ongeveer 50% groter dan de 4 persoons en mogen maximaal 6 gasten herbergen.

Wat koop ik feitelijk?
De bungalows zijn ondergebracht in een verenging. De waarde van de bungalow is gerelateerd aan de ligging, de grote van het perceel, de staat van onderhoud en de inrichting/ afwerking. De bungalow is gekoppeld aan een lidmaatschap van de vereniging. Dit is heel transparant in reglementen en statuten vastgelegd. U koopt dus het lidmaatschap op de bungalow. De gehele inrichting van de bungalow hoort bij de aankoop van het lidmaatschap. Bij iedere bungalow hoort namelijk een minimale inventarislijst. What you see is what you get! Tenzij iemand heel expliciet heeft aangegeven wat mee gaat voor de overdracht.

Wat kost de notariële-overdracht? 
Wij werken met een notaris die alle transporten al vele jaren regelt. Hierdoor kan het proces zo goedkoop mogelijk gedaan worden. De kosten voor de notaris bedragen, inclusief de administratieve afhandeling van het park, € 1.600 inclusief BTW. Dit is aanzienlijk goedkoper dan gebruikelijke schrijfkosten in België.

Legaliseren van handtekeningen  
De vaste notaris is gevestigd in Friesland (Nederland). Nagenoeg alle transporten vinden plaats via een volmacht. U hoeft dan niet naar de notaris te reizen. U dient dan wel hiervoor vooraf uw handtekening te laten legaliseren. Dit kan in België en Nederland zowel bij een notaris of bij uw gemeente.  Deze gelegaliseerde handtekening(en) stuurt u dan vervolgens naar de notaris, zodat transport met volmacht kan geschieden.

Hoe ziet een advertentie eruit?
In de advertentie ziet u ongeveer 10 foto’s. Van de buitenzijde en uiteraard van binnen. Deze foto’s zijn representatief. Worden gemaakt volgens bepaalde specificaties. Daarnaast treft u een omschrijving van de bungalow aan. Ook ziet u een lijst met belangrijke componenten met hun leeftijd en of eventuele renovatiejaar. Ook geeft een verkoper aan of er gebreken zijn. Uiteindelijk koopt u het lidmaatschap zoals de bungalow is ten tijde van bezichtiging en de overdracht.

Wat zijn de (vaste) kosten per jaar van een bungalow?
Naast de jaarlijkse erfpacht voor de grond betaalt u daarnaast maandelijks een aantal vaste kosten, hierbij zijn ook de verzekeringen, afvalkosten, wifi, lokale belastingen en belastingen voor het tweede verblijf inbegrepen. Als er gesproken wordt over een financieel rendement, dan is dat het verschil tussen baten en de kosten versus het geïnvesteerd vermogen.

Ik heb interesse in een bungalow, welke actie onderneem ik dan?
U stuurt ons een bericht met uw gegevens en de bungalow(s) waar uw interesse naar uitgaat. Wij regelen een bezichtiging op locatie. Eventueel kan dit ook op één van de diverse opendagen. U geeft ook aan wanneer u op bezoek zou wensen te komen. Vervolgens regelen wij de bezichtiging(en). U kunt een bod uitbrengen op één of meerdere bungalows. Vervolgens zoeken wij contact met de eigenaren om het verdere traject in gang te zetten. Dit alles met als doel u als nieuwe eigenaar te mogen verwelkomen op het mooiste bungalowpark in de Ardennen.

Ik zoek een bungalow welke ik naar eigen smaak wil verbouwen/ opknappen, mag dat?
Zeker, echter wel binnen de regels van het park en volgens de wet- en regelgeving van België. Als u wilt verbouwen geeft u dit aan bij het park. Het park kan u ook in contact brengen met aannemers welke vaak op of voor het park werken. Tevens heeft het park bijvoorbeeld de kleurnummers van de verf voor de buitenzijde, maar ook tips voor andere werkzaamheden. Er zit ook een Ikea in Luik, dus een eventueel nieuwe keuken of bankstel is niet verder dan een uurtje rijden. Ook in Marche zijn vele woonwinkels te vinden.